ତୁରନ୍ତୁ ଛାଡ଼ନ୍ତୁ ଏହି ୭ଟି ଖାଦ୍ୟ; ନଚେତ୍ ଭୋଗିବେ ସମସ୍ୟା…

ତୁରନ୍ତୁ ଛାଡ଼ନ୍ତୁ ଏହି ୭ଟି ଖାଦ୍ୟ; ନଚେତ୍ ଭୋଗିବେ ସମସ୍ୟା…

ଆଜିକାଲି ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟପ୍ରତି ବିଶେଷ ଯତ୍ନବାନ ହେବାକୁ ପଡୁଛି । କମ୍ ବୟସରୁ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଯେଉଁ କାରଣରୁ ହୃଦୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ହୃଦରୋଗ ଜନିତ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗୁଛି । ତଥାପି ଆମ ଖାଦ୍ୟପେୟରେ ସନ୍ତୁଳନ ବଜାୟ ରହୁନି । ହୃଦରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବାକୁ ହେଲେ ଚିନ୍ତାଠାରୁ ଯେତିକି ଦୂରରେ ରହିବା ଉଚିତ୍ ସେତିକି ଖାଦ୍ୟ ପେୟରେ ସନ୍ତୁଳନ ବଜାୟ ରଖିବା ଉଚିତ୍ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ହୃଦରୋଗରୁ ଦୂରରେ ରହିବା ପାଇଁ କେଉଁ ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ଠାରୁ ମୁହଁ ମୋଡିବା ଉଚିତ୍ ।

ତେଲରେ ଛଣା ହୋଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ, ଜଙ୍କଫୁଡରେ ଫ୍ୟାଟ୍ ଏବଂ ଚର୍ବି ଅଧିକ ରହିଥାଏ । ଏହି ଚର୍ବିଗୁଡ଼ିକ ହୃଦୟର ଧମନୀରେ ପ୍ଲେକ୍ ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ, ଯାହା ହୃଦଘାତ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ାଇଥାଏ। ତେଣୁ, ଜଙ୍କ ଫୁଡ୍ସ ଖାଦ୍ୟର ବ୍ୟବହାରକୁ ସୀମିତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ବିକଳ୍ପ ବାଛନ୍ତୁ।
ସସେଜ୍, ଫ୍ୟାଟ ଫିସ୍ ପରି ପ୍ରକ୍ରିୟାକୃତ ମାଂସ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣରେ ଅଧିକ। ଅତ୍ୟଧିକ ସୋଡିୟମ୍ ଗ୍ରହଣ ହାଇ ବ୍ଲଡ୍ ପ୍ରେସରର କାରଣ ହୋଇପାରେ, ଯାହା ହୃଦରୋଗର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଫ୍ରେସ୍ ମିଟ୍ କିମ୍ବା ଶାକାହାରୀ ବିକଳ୍ପ ବାଛିବା ଭଲ ହେବ।
ସୁଗାର ଡ୍ରିଙ୍କ୍ସ ଯେପରିକି ସୋଡା, ଏନର୍ଜି ଡ୍ରିଙ୍କ୍ସ, ଏବଂ ପ୍ୟାକେଜ୍ ହୋଇଥିବା ଫ୍ରୁଟ୍ ଜୁସରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଚିନି ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରରେ ଅତିରିକ୍ତ କ୍ୟାଲୋରୀ ଜମା କରିଥାଏ, ଯାହା ମୋଟାପଣ ଏବଂ ଟାଇପ୍ ୨ ଡାଇବେଟିସ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ାଇଥାଏ। ଉଭୟ ଅବସ୍ଥା ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ। ଶର୍କରା ପାନୀୟ ବଦଳରେ ପାଣି, ନଡିଆ ପାଣି କିମ୍ବା ହର୍ବାଲ ଚା ପିଅନ୍ତୁ।

ହ୍ବାଇଟ୍ ବ୍ରେଡ୍, ପାସ୍ତା ଏବଂ ବିସ୍କୁଟ ପରି ମଇଦାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଦ୍ରବ୍ୟରେ ଫାଇବରର ଅଭାବ ରହିଥାଏ ଏବଂ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତର ଶୀଘ୍ର ବଢ଼ିଥାଏ। ଏହା ଇନସୁଲିନ୍ ପ୍ରତିରୋଧ ଏବଂ ମେଦବହୁଳତାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ାଇଥାଏ, ଯାହା ହୃଦଘାତର କାରଣ ହୋଇପାରେ। ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ହୋଲ୍ ଗ୍ରୀନ୍ ଉତ୍ପାଦ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ ଯାହା ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ଏବଂ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବଜାୟ ରଖେ।

author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *