ସାଧାରଣତ ଅଁଳା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବେଶ୍ ଉପକାରୀ । ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଅନେକ ପୋଷକ ତ୍ତବ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଦୈନିକ ଅଁଳା ସେବନ କଲେ ଏହା ଆମ ଚର୍ମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଚୁଟି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଅନେକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ । ପାଚନ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ । ତେବେ ଅଁଳା ପାଟିକୁ କଷା ଲାଗିବା କାରଣରୁ ଏହାକୁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରରେ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥାଏା କେତେକ ଏହାକୁ ଜୁସ୍ କରି ପିଅନ୍ତି ତ ଅନେକ ଅଁଳା ପାଉଡର ସେବନ କରିଥାନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଅନେକ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱରେ ରହିଥାନ୍ତି କି କଞ୍ଚା ନା ଶୁଖିଲା କେଉଁ ଅଁଳା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ଭିଡିଓ ମାଧ୍ୟମରେ ।
କଞ୍ଚା ଅଁଳା ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ସବୁଠାରୁ ପୁଷ୍ଟିକର କାରଣ ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଫାଇବର ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭରପୂର। କଞ୍ଚା ଅଁଳାରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥିବାରୁ ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ଯାହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଥାଏ। ଏହା ମଧୁମେହ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ରକ୍ତ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଇନସୁଲିନର ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରେ। କଞ୍ଚା ଅଁଳା ଚର୍ମ, କେଶ ଏବଂ ପାଚନ ପାଇଁ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ। ଏହାର ସେବନ ବିଷମୁକ୍ତିରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଯଦି ଆପଣ କଞ୍ଚା ଅଁଳା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ କିମ୍ବା ଏହା ସହଜରେ ଉପଲବ୍ଧ ନୁହେଁ, ତେବେ ଶୁଖିଲା ଅଁଳା କିମ୍ବା ଏହାର ପାଉଡର ମଧ୍ୟ ଏକ ଉତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ ହୋଇପାରେ। ଆପଣ ଏହାକୁ ବହୁତ ଦିନ ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ସଂରକ୍ଷଣ କରିପାରିବ। ଏହାକୁ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ପାଚନ କ୍ରିୟା ମଜବୁତ ରହିଥାଏ, ଯାହା ଏସିଡିଟି, ବଦହଜମୀ ଏବଂ ଗ୍ୟାସ୍ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିଥାଏ। ଏହା ସହିତ, ଯଦି ଆପଣ ଶୁଖିଲା ଅଁଳା କିମ୍ବା ଅଁଳା ପାଉଡର ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଥଣ୍ଡାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଶୁଖିଲା ଅଁଳାରେ ଥିବା କ୍ୟାଲସିୟମ ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ୍ କରିଥାଏ। ଅଁଳା ପାଉଡର ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରେ ଏବଂ ଫ୍ୟାଟ୍ ବର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ, ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।