ରମଜାନରେ ଖଜୁରୀ ମହଙ୍ଗା

ରମଜାନରେ ଖଜୁରୀ ମହଙ୍ଗା

ଭୁବନେଶ୍ୱର:

ପବିତ୍ର ରମଜାନ ମାସରେ ଖଜୁରୀ ଖାଇବାର ଏକ ବିଶେଷ ମହତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି | ଆହୁରି, ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ | ସେଥିପାଇଁ ରମଜାନ ମାସରେ ଖଜୁରୀର ବ୍ୟବହାର ମଧ୍ୟ ବହୁତ ବଢିଥାଏ | ବାସ୍ତବରେ, ଯେଉଁମାନେ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଜଳ ତ୍ୟାଗ କରି ଦିନସାରା ଉପବାସ କରନ୍ତି, ସେମାନେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ଏବଂ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଇଫତାର ସମୟରେ ଏହି ଖଜୁରିକୁ ଖାଇଥାନ୍ତି | ରମଜାନ ସରିବା ପାଇଁ ଆଉ ପ୍ରାୟ ୧୦ ଦିନ ବାକି ଅଛି ଏବଂ ଖଜୁରୀର କ୍ରମାଗତ ଚାହିଦା ହେତୁ ମୂଲ୍ୟରେ ବୃଦ୍ଧି ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି | ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖଜୁରୀର ମୂଲ୍ୟ ୨୫-୩୦ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି| ରମଜାନରେ ଖଜୁରୀର ଚାରି ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ଉପବାସ କରୁଥିବା ଲୋକମାନେ ଅଧିକ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଛନ୍ତି, କାରଣ ବିନା ଖଜୁରୀରେ ଇଫତାର କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ | ରମଜାନ ମାସରେ ଖଜୁରୀ ଚାହିଦା ପ୍ରାୟ ଚାରିଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି | ଜଣେ ଖଜୁରୀ ବ୍ୟବସାୟୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ରମଜାନରେ ଖଜୁରୀର ଚାହିଦା ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏହି ବର୍ଷ, ଖଜୁରୀର ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ୨୫-୩୦ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି | ବର୍ତ୍ତମାନ ପାଇକାରୀ ବଜାରରେ କିଲୋଗ୍ରାମ ପିଛା ୫୫ରୁ୧୦୦୦-୧୨୦୦ ତାଙ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖଜୁରୀ ଉପଲବ୍ଧ |

author

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *