ସାଧାରଣତଃ କିଛି କିଛି ଲୋକ ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତିନି । କିନ୍ତୁ ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ଅଟେ । ସବୁବେଳେ ଆପଣ ଦେଖିଥିବେ ଲୋକମାନେ ଅମୃତଭଣ୍ଡା କାଟିବା ସମୟରେ ମଞ୍ଜି କୁ ଫିଙ୍ଗି ଦେଇଥାନ୍ତି କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଯେତେବେଳେ ଏହାର ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ଜାଣିବେ ତେବେ ଆପଣ ଆଉ ଏମିତି ଭୁଲ କରିବେ ନାହିଁ । ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଅମୃତଭଣ୍ଡା ମଞ୍ଜିର ଉପକାରିତା । ଏଥିରେ ବହୁ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଭରି ରହିଛି ଯାହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏହା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପାଚନ କ୍ରିୟା ସକ୍ରିୟ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସସାଇଡ ଭରପୁର ହୋଇଥାଏ ଯାହା ଇମ୍ୟୁନିଟି ସିଷ୍ଟମ କୁ ଠିକ ରଖିଥାଏ । ଏବଂ ଅନେକ ଇନଫେକସନ ରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ତ୍ୱଚା ଓ କେଶ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଖୁବ ଉପକାରୀ । ଏହା ଡେଙ୍ଗୁ ରୋଗୀ ଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ।
- September 14, 2023
0
169
Less than a minute
You can share this post!
author